THE UNITED STATES OF AMERICA

11.07.2012 @ 18:28 i Utveksling 2 kommentarer

Slenger inn en sang her, blir nok et ganske så langt innlegg.
 

Tenkte jeg kunne skrive litt her om hvor jeg skal i USA, om plassen, hvordan det er med papirarbeid +++
Nå er det ganske så mye papirarbeid og styr når man skal på utveksling, men jeg er faktisk utrolig overrasket over hvor lite det egentlig er. Jeg var forberedt på å få hauger meg papirer og hefter, og jeg har jo det for den saks skyld, men mye mindre enn forventet. Jeg har selv brukt mye fritid på papirarbeid, research, fylle ut nødvendige skjemaer og skrive/sende mailer med EF. Senest i dag var jeg på posthuset og fikk sendt avgårde noen visum-papirer til EF. Jeg er vel i grunn ferdig med det aller meste av papirarbeid, og venter bare i spenning nå til jeg kan dra ned til Oslo for å dra på intervju med ambassaden. Ellers har ting gått ganske smertefritt, og alt er på stell nå!

Jeg har altså da ikke fått vertsfamilie, men har fått plassering, IEC* og velkomstfamilie. Jeg er så heldig at jeg har blitt plassert i Santa Maria/Grover Beach i California(!!). Herreguuuud så gira jeg ble da jeg fant ut at jeg skal til Santa Maria, med tanke på at det er sommer hele året der nede. Kunne ikke havnet på en bedre plass! Santa Maria er 3 timer med bil unna både Los Angeles og San Fransisco, så får krysse fingere for at jeg får besøkt disse storbyene et par ganger før jeg drar hjem.

Ellers så skal jeg bo hos IEC'en* min den første tiden min i statene med mindre hun finner familie til meg før jeg drar. IEC'en* (også kjent som områderepresentant) min heter Kathy og det er hun og mannen hennes som skal sørge for at jeg har det bra der borte, at det ikke blir noen problemer og at alt går som det skal. Begge er vel rundt 50-60 år gammel, og de har 3 barn i 20-års alderen som ikke bor hjemme. De har også en katt og en hund, noe som ikke er noe problem for meg siden jeg elsker dyr. Kathy er visst nok en av de mest priviligerte områderepresentantene til EF som er i USA, og det er mange som ønsker å ha henne. Heldig som jeg er ville hun ha meg som "sin" student på grunn av diabetesen min. Jeg har Diabetes 1 og det har mannen hennes også, derfor ønsket hun å ha meg under hennes oppsyn. Lucky me ♥
Hvis det er sånn at jeg må bo der en stund før jeg får familie så skal jeg mest sannsynlig bo sammen med en japansk gutt som jeg ikke husker navnet på i farta. Kommer ikke til å bli så lenge, men må ærlig innrømme at jeg gruer meg littegran.Samme kvelden som jeg fikk vite plasseringen min fikk jeg også vite hvordan skole jeg skal gå på. Jeg skal gå på en kristen privatskole som visst nok skal være toppers!
"The school is St. Joseph's High School. They have several EF students attend each year - we had 7 there this year and already have 4 registrered for next year! The EF students love it because the school and students go out of their way to make the exchange students feel welcome and it's such a close knit community. They have great academic reputation and students of all faiths attend. They have several sports and club opportunities for Ingrid to get involved with too!" Sto det altså i mailen mamma fikk fra EF. Jeg gleder meg supermasse, og skolen skal visst nok være nyoppusset i tillegg, noe jeg kan lære meg å like altså! Ellers tror jeg kanskje jeg skal prøve meg på tennis der borte, jeg er IKKE noe lagspiller, så lagsport blir det neppe. Hvis jeg får mulighet til å holde på med hest der borte så tror jeg det også er noe jeg vil holde på med.
Åååååh, kan virkelig leve med denne skolen ja! Skikkelig amerikansk high school, håper de har high school-spirit da!
Go Knights!

Ellers så skal jeg prøve å oppdatere litt mer jevnlig og gi dere en update på hvordan det går!
Bare for å skryte over hvor jeg skal: her er litt bilder av Santa Maria/Grover Beach!
Får skikkelig Wisteria Lane-feeling av dette da!♥ SNAKKES!

2 kommentarer

Postet av: Oda

Høres bra ut :D Du er sååå heldig som skal til California! haha:)
Dato: 12.07.2012 Tid: 19:22 URL: http://odausa.blogg.no

Postet av: ingridhagholtiusa

Oda: Jeg er superheldig, jeg ja :-D
Dato: 16.07.2012 Tid: 01:46 URL: http://ingridhagholtiusa.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits