Kategori: Utveksling

BESTE HELGA SÅ LANGT

11.10.2012 @ 06:12 i Utveksling 1 kommentar

Gidder ikke forklare alt for langt hva som skjedde denne helgen, kan heller lage en videoblogg senere når jeg får ♥MAC'EN♥ min. JUPP, jeg skal kjøpe meg mac!!!! Forhåpentligvis i morgen, siden PayPal bestemte seg for å være slem med meg i dag, så får ikke betalt. Så i morgen eller overimorgen legger jeg inn bestillingen. Er helt sykt hvor mye billigere det er for en mac her, hjemme koster det over 9000,- for en mac, uten noen ting med. Her kjøper jeg akkurat den samme macen for under 7000,- og jeg får med 1 års garanti, 5(!!) Apple øreplugger, tastaturbeskyttelse, og beskyttelse for hele macen, både på utsiden og skjermen i ROSA! 

Ellers har helgen vært helt super! Vi startet med å kjøre rundt i Hollywood/Sunset Boulevard på kjendisjakt, vi prøvde å finne Kat Von D siden hun hadde postet på Twitter at hun var på Sunset sammen med Deadmau5. Vi fant dem dessverre ikke. Dagen etter dro vi på kino, vi så filmen "Pitch Perfect", som anbefales på det sterkeste! Et par timer senere dro vi til Knott's Berry Farm, det var Halloween Horror Night eller noe sånt, kjempeskummelt.. Mer om det når jeg lager videobloggen. Vi brukte hele mandagen i Disneyland, altså: vi var der i over 12 timer, så var supersliten etter det. Var utrolig morsomt, og hadde det supert sammen med jentene og Dakota. Innkjøp viser jeg senere, eller i videobloggen som alt annet, hehe.

MEN, nå skal jeg slutte å skrive, slik at dette ikke ender opp som en novelle.

Alle klare for roadtrip!

Vi ble tegnet av en superklein fyr på Santa Monica Pier, syns selv jeg lignet helt sykt!
♥ Santa Monica Pier.Masse tilfeldige bilder fra Disneyland. Vi bestemte oss for å lage "serious face" på de fleste bildene som ble tatt på berg- og dalbanene, og noen ganger gjorde vi bare hva vi enn følte for, derfor alle er megaBOMB på alle bildene. Og Kendra prøvde en prinsessekjole som egentlig er egnet for 6-åringer. Dalice konkluderte at disse kjolene var for "Fat 6-year olds". 

Oooooog så følte jeg at jeg bare MÅTTE kjøpe denne når vi var på Knott's Berry Farm. Syns den var ganske kul, er jo Slash for de som ikke ser det :)))
SÅ, vi snakkes når vi snakkes, okei?

SNAKKES  (mye snakkes nå, hehehehe)

SPØRSMÅL?

27.09.2012 @ 21:39 i Utveksling 11 kommentarer

Tenkte jeg skulle lage en videoblogg i nærmeste fremtid og svare på litt forskjellige spørsmål. Svare på det aller-aller meste, så bare spør i vei, uansett om det handler om utveksling eller privatliv eller whatever! SPØRSPØRSPØR!Jeg har verdens beste venner, og poster fremdeles de samme ganle bildene siden jeg er for lat til å ta nye ♥
QUESTIONS DOWN THERE ↓↓ 

I couldn't get through Mondays without knowing you're equally miserable

11.09.2012 @ 08:24 i Utveksling 0 kommentarer

Det er virkelig vanskelig å beskrive mitt hat for mandager godt nok skriftlig. Etter en super helg er det vanskelig å dra seg tilbake på skolebenken, der det arbeid, arbeid og mer arbeid.
Det er en hard overgang fra norsk til amerikansk skole. På skolen jeg går på nå så bruker vi ikke datamaskiner, vi får lekser i mer eller mindre alle fagene hver dag og det blir automatisk vanskeligere når det er på et fremmed språk. I tillegg så er jo jeg vant til å gå på skolen fra klokke 08:00 til 13:30 i Norge, her i USA er det fra 07:45 til 14:30. Det er i grunn ikke så stor forskjell, men jeg skal love dere det merkes. Men jeg overlever, og dette begynner og bli hverdagen min, og jeg kunne ikke hatt det bedre i et annet land.
Jeg har en super familie, med søsken jeg er blitt kjempeglad i og verdens greieste vertsmor. Jeg føler meg virkelig hjemme her, og jeg er veldig lik familien min. Vertsmor Irene har flere ganger sagt at man skulle tro jeg var hennes egen datter siden jeg er så lik henne og ungene hennes i oppførsel, noe jeg tar som et godt tegn.

Ellers var jeg i SLO og shoppet litt på lørdagen. Fikk med meg to kjoler, et par sko og litt andre småting jeg kan bruke når vi har kirkedag/pyntedag på skolen, hvis jeg skal i kirken eller hvis jeg har noen andre grunner til å pynte meg. Etter et par timers shopping i SLO var det rett hjem og pakke ned den mest crazy sminken jeg eier, siden jeg skulle overnatte hos Kendra sammen med v.søster og mange andre jenter siden det var årets første "dance" på skolen. Det var 'Blacklight dance' så alle tok på seg klær i hvitt og neonfarger, sminket seg med masse glitter og klippet opp glowsticks og tok det flytende innholdet over hele kroppen. Dansen var helt OK, DJ'en var ikke den beste og alle freshmen-kidsa var ganske kleine, så mange gikk bare rundt og var awkward, MEN det måtte jo oppleves.

Søndagen brukte jeg på å være alene og sove. Jeg hadde ganske mye hjemlengsel, og det som hjelper MEG meg min hjemlengsel er å sove, for da slipper jeg å tenke på de hjemme. Så jeg skypet med mamma, ryddet rommet og sov. Jeg hadde også "misplaced" et smykke jeg fikk av mamma før jeg dro, som jeg også har forlovelsesringen hennes på, så jeg var kjemperedd og superlei meg siden jeg ikke fant det. Har heldigvis funnet det nå, og har lovet meg selv at jeg ikke skal ta det av med mindre jeg  og hvis det har seg sånn at jeg må ta det av, så skal jeg legge det en trygg plass hjemme.

Så nå skal jeg legge meg ned med US History-boka og lese til en helt grusomt, vanskelig prøve vi har i morgen. Jeg skjønner rett og slett ingenting i det faget.
Har også skypet med broren min og Helle i dag, var veldig koselig å høre stemmene til begge to. Har ikke snakket med Andreas på en stund, så vi fikk snakket i rundt en halvtime før han måtte gå siden han skulle på skolen. Savner han masse ♥ Håper vi får snakket mer senere, og kanskje snakke litt oftere! Men nå roper senga og boken på meg, så vi får se om jrg ikke får blogget i morgen!


(sidenote: masse random bilder siden jeg ikke har overført de nyeste. Latskap amen♥)

♥ SNAKKES

 

Be hanging around with girlies

03.09.2012 @ 04:54 i Utveksling 0 kommentarer

Sitter bare og er kuuuul med jentene. Bestemte oss for å dra til Gabby og Yesenia's for å bare chille. Så nå skal vi smelle på en film og chille. Jeg har sittet klistret til twitter i hele dag, stakkars Wellington (<3)-gutta blir spammet ned av meg.
Men nå skal vi se film, og det ble en kort oppdatering siden jeg er, som alle vet, dødskul ;ppPPppPpP
Snakkes folkens!

Btw: elsker å være stalkerrr

Celebrity crush!

02.09.2012 @ 03:30 i Utveksling 0 kommentarer

Gårdagen var rett og slett A-MAZ-ING!
De usle 3 timene til Los Angeles var definitivt verdt det. Musikken var super, fått nye favorittband, tok bilder med forskjellige band, fikk VIP-billetter +++ Alt i alt, den beste kvelden i Amerika så langt.
Så hele dagen startet med å stå opp klokken 7 for å dra på skolen osv. St. Jospeh Knights Varsity Team skulle spille sin første kamp, noe som var litt trist at jeg ikke fikk med meg siden det var første hjemmekampen, meeeen det går bra, siden konsertene var så fantastisk bra. Så etter skolen var det rett hjem og fikse trynet, pakke stuff og spise før turen gikk til City Walk i L.A.
Det var 1 artist og 4 band som spilte i løpet av kvelden.
De som spilte var:

- Jasmine Poncelet
- VanJess
- Wellington
- All Day Everyday
- IM5 + Bella Thorn

Ikke noen spesielle band som er kjent i Norge, men herreguud de var fantastiske. Favorittene mine var da 'All Day  Everyday' og 'Wellington' (♥). De var liksom ikke fullt så boy band-ish, og jeg likte musikk- og klesstilen begge bandene hadde, hehe. Tok noen bilder og videoer som jeg legger ut lenger ned, så kan jeg jo informere om at jeg og Ricky fra Wellington nå er BFFL's liksooom. Love of my life.
Ellers så fikk vi faktisk VIP-billetter, ikke spør meg hvordan, men moren til to jenter som heter Gabby og Yesenia greide faktisk å skaffe det til oss. Det startet med at vi sto helt OK, nesten fremst, men vi så ingenting siden det var noen småjenter med plakater fremfor oss, plutselig så jeg at alle jentene gikk, så jeg fulgte etter dem. De gikk bort til moren som hadde tatt oss med og hun sa "Don't make a scene now, get all the other girls we have to go. I got you guys VIP-tickets", vi døde, hele gjengen. Så den eneste tingen vi lovte de som jobbet der var at vi skulle lage liv og danse som galninger hele tiden siden vi fikk billettene.
Ellers så fikk jeg en sånn passelig god idè under den ene konserten; Jeg dro frem eyelineren min og skrev NORWAY i håndflatene, noe som resulterte i flere blikk fra artistene fra scenen. Konfransieren så det også og spurte om jeg var fra Norge +++ Veldig artig altså. Etter konsertene gikk vi på artist-jakt og fant noen vi kunne ta bilde med. Jeg snakket med han ene fra 'All Day Everyday' og lovte han at jeg skulle fortelle vennene mine i Norge om dem, sååå siden de som leser bloggen min er mine venner forteller jeg om dem her.

UANSETT, nok skriving nå, her er bildene og videoene!

 


Wellington - "California Girls" by Katy Perry 


IM5 - "Superman" acoustic


Min fremtidige mann liksom. Pff, we're homies now ♥
Ricky Ficarelli.


Justin Page, vokalist i All day Everyday! Starbucks Iced Tea Lemonade måtte jo være med på bildet da


Jose! Kjempesøt og hyggelig fyr, han er gitarist i Wellington ( ♥ ) som jeg også planlegger å gifte meg med en vakker dag.


Trey Wilson, spiller bass i 'All Day Everyday'. Vennligst ikke se på trynet mitt, var max sliten og svett.
Uansett, dette var fyren jeg snakket med, som jeg lovte at jeg skulle spre musikken deres til Norge! 

Meeen, nå gidder ikke jeg blogge mer, skal ut å nyte livet i California! Flere bilder fra konserten får dere forresten senere :)

♥ SNAKKES!

SIX FLAGS, UNIVERSAL OG HOLLYWOOD

18.08.2012 @ 06:22 i Utveksling 2 kommentarer

JEG ER I LIVE! Og lever i beste velgående.

Har vært super busy de siste dagene, har vært i L.A, Six Flag, har hatt masse skolegreier som måtte fikses, første skoledag++ Det er helt crazy!
I dag var første dagen på på skolen hvor vi hadde timer, eller vi fikk introduksjon av alle fagene vi skal ha dette semesteret, ufattelig mange kule lærere som får alt til å virke lett! Samtidig tror jeg dette kan bli et ganske så tungt år, siden vi får mye arbeid, prosjekter, lekser og pop-quizzes. Skal vel greie det på et eller annet vis, alle lærerne var veldig forståelsesfulle med tanke på at jeg og noen andre er utvekslingsstudenter, og kanskje ikke er like forberedte eller gode i engelsk som andre.

Ellers har jeg vært i L.A, på Universal Studios og Six Flags! Dro sammen med noen andre utvekslingsstudenter og en vertsfar, så først var vi på Six Flags, så dro vi til L.A bare for å se litt rundt og ta noen bilder fremfor Hollywood-skiltet. Mario, vertsfaren til ei jente her nede var sjåfør for dagen, utrolig hyggelig mann! Jeg presterte faktisk å bli litt våt når vi var på Six Flags på grunn av den ene karusellen, så insulinpumpen min sluttet å funke. Det ble ganske krise siden jeg ikke fikk insulin i kroppen, men Mario greide heldigvis å få kontroll på situasjonen og alt fikset seg. Kan jo informere om at pumpen funker igjen, og alt går bra!

Den ene karusellen vi tok, den går 400 feet opp i været, helt siiiiiick!

Meg og Teresa opp-ned da, siden jeg ikke fikk snudd bildet.

Six Flags, bildet tatt fra bilen. Tok mer eller mindre ALLE karusellene. Skummelt.Så morgendagen blir tilbrakt på stranden sammen med andre studenter i fint vær! Da blir det tanning og kos, hvis jeg er heldig så blir flass-flekkene på skuldrene mine å forsvinne etterhvert.
Skal prøve å gi dere en update i morgen på hvordan det går. Så nå står Pretty Little Liars, en flaske vann og pysjamas på menyen så er det nattinatt.

SNAKKES! 


 


INNKJØP 11.08.12/12.08.12

13.08.2012 @ 08:14 i Utveksling 7 kommentarer

Hejoghopp

Nå er det go kveld i stugo her i heimen. Altså det begynner å nærme seg leggetid med andre ord, klokken er 22:01 og det er sent for hardtarbeidende krigere som meg selv.
Dagen har vært nokså innholdsrik, startet hele greia med en liten skypedate med moren min i litt over 1 time, så en kort telefonsamtale med daddyc00l. Deretter var det rett ut av huset å møte 4 andre utvekslingsstudenter, og etter det igjen dro jeg og ei australsk jente som heter Teresa og shoppet inn litt skoleklær. Dessverre kan jeg ikke bruke noen av toppene jeg har kjøpt siden det står i kleskoden til skolen at man må bruke en farget skjorte med krage hver dag, så må nok gå til innkjøp av noen polo-gensere.

ENOUGH WITH THE TALKING! Her kommer innkjøpene både fra gårdagen da jeg shoppet med Fredrik, og fra dagen i dag med Teresa. Enjoy!Hvit gjennomsiktig topp med åpen rygg og foldete utringning // GUESS
Svart stoffbukse // SFL*
Blomstertopp med foldete utrigning og blondedetaljer på ryggen // SFL
Kort shorts // Aèropostale
Lyserød singlet med striper og lomme // Levi'sPeachfarget genser med hvite striper // Ralph Lauren
Lilla, gjennomsiktig t-skjorte // Calvin Klein
Rosa t-skjorte med hvite striper // Ralph Lauren
Shorts // Levi's
Beige genser med blondedetaljer på ryggen // SFL
Kort yoga-bukse // Aèropostale
Truser // AèropostaleBeige kilhæler // SFL
ChicBoom // SFL
Pengebok // Calvin Klein
NYX false lashes // SFL
E.L.F false lashes // SFL
E.L.F Waterproof eyeliner // SFL
GUESS parfyme // GUESS
Pantech telefon // Verizon

Storshopper eller? OHYEAH! Nå skal jeg se et par episoder Family Guy, så er det godkveld og godnatt her.
CALIsuss til alle dere :-*

 

AMERICAN HAPPINESS

12.08.2012 @ 05:49 i Utveksling 2 kommentarer

I'm still alive everyone!

Neida, skal ikke skrive på engelsk. Tenkte bare å springe innom med en liten update til dere. I dag har jeg vært på stranden med Kathy, noen venner av henne og 6 andre utvekslingsstudenter. Superkoselig gjeng, tror nok jeg kommer til å trives her! Har blant annet møtt 3 norske etter den 1 og en halve dagen jeg har vært her, og jeg skal gå på skole med to av dem. Så hele dagen startet på stranden, hvor jeg og en som heter Fredrik og en som heter Oscar dro å spiste og bare chillet sammen. Senere dro jeg og Fredrik på et Outlet-mall opplegg der jeg fikk shoppet litt klær, parfyme, en bag ++ for så å dra ut å spise med alle studentene senere.

Herregud, jeg kom frem i går på dagen, og jeg skulle egentlig vært her i overigår, men presterte faktisk å miste det siste flyet mitt, så måtte overnatte i San Fransisco. Bare jeg som greier noe sånt...
MEN nå skal jeg hive på meg litt sminke, så skal jeg ut på kino med gutta boyzzz liksom, funfunfun. Beklager så masse for et helt skada innlegg, men jeg er småstressa og litt trøtt, såeeeeh.

Chillet med The Huger Games på flyet fra London til San Fransisco ♥
Beste grønne teen i hele verden!


Bilder jeg tok av skolen når vi va der og planla timeplanene våre.

Og til slutt, stranden vi var på. Den var utrolig nydelig, ikke for mange mennesker og ikke over-ekstremt-hjelp-jeg-kan-ikke-bade-i-dette kaldt i vannet, så jeg overlever!

Meeen, kinoen og guttene venter såeh CYA!

- xoxo Norwegian girl, eheheheh

 

PAKKELISTE 2012 + litt kjedelig tekst

27.07.2012 @ 18:13 i Utveksling 5 kommentarer

BACKBACKBACK!
Endelig hjemme fra Bergen og Oslo. Var som sagt i Bergen for å ha litt kvalitetstid med bror, hadde det supert! Fikk handlet som en galning på MAC, handlet litt klær og andre småting. Innkjøpsinnlegg kommer senere når jeg gidder å dra frem kameraet og rote frem tingene jeg kjøpte.
Ellers gikk alt supert i Oslo på ambassaden, så snart kommer vel visumet mitt i posten. Var en superkoselig dame som stilte meg spørsmål, og hun var veldig positiv på alt jeg hadde å si.
Men nå skal jeg kaste inn en pakkeliste med saker jeg skal dra med meg til statene. Blir ufattelig rart å pakke ned et helt år i en koffert på bare 20 kg. Nå har jeg en ufattelig lang liste da, bare ignorer det,.
Er bare å kopiere listen hvis noen skulle trenge det!

 PAKKELISTE 2012

Håndbagasje:

 • Pass & visum (+ kopi)

 • Kontanter, både norske kroner og dollar

 • Forsikringsbevis (+ kopi)

 • Vaksinasjonskort (+ kopi)

 • Bankkort

 • Nødnummer til organisasjonen, både for USA og Norge

 • Vertsfamiliens adresse, nummer, e-mail + annen informasjon

 • Lommebok

 • Bøker/blader

 • Ordbok

 • Pute

 • Tyggis

 • Litt sminke

 • Lypsyl

 • Vannflaske

 • PC (+ lader)

 • Notatbok (+ skrivesaker)

 • iPhone (+ lader)

 • Headset/ øreplugger

 • iPad (?)

 • Kam

 • Tannbørste (+ tannkrem)

 • Et klesskift (just in case)

 • Lyddempende ørepropper

 • Alt av medisiner, sprøyter, kanyler etc.

   

Viktige nødvendigheter:

 • Karakterkort (+ kopi)

 • DS2012 & Sevis-fee (+ kopi av begge)

 • Kodebrikke til nettbanken

 • Læreplanmål i engelsk, historie, matte, fransk og norsk (+ kopi)

 

Apps jeg skal laste ned:

 • Kart over stedet jeg skal

 • Oversetter/engelsk ordbok

 • Diverse apps til underholdning: spill, shopping-guid, nærmeste starbucks ++

 

Klær/sko/tilbehør ++:

 • Truser, BHer og sokker for minimum 14 dager

 • Badetøy

 • Pysjamas

 • Penkjole og pensko

 • Treningstøy og joggesko

 • Bukser/tightser/shortser

 • Et par lette sko, ex: Toms, converse ++

 • Et par ekstra solbriller

 • Smykker, ringer, armbånd, øredobber, utvidere

 

Hygiene:

 • All sminken som jeg bruker ofte, lar billigsminke fra blant annet E.L.F ligge igjen hjemme

 • Sminkefjerner

 • Bodylotion

 • Sjampo, balsam, såpe, intimsåpe, barberskum

 • Barberhøvel

 • Hårbørste

 • Kam

 • Parfyme

 • Ekstra tannbørste, tannkrem, munnskyll og tanntråd

 • Neglesaks, neglefil, neglelakker

 • Q-tips, cotton pads

 • Bind/tamponger/truseinnlegg/intimservietter

 • Pinsett

 • Antibac

 

Elektronikk:

 • Kamera (+ lader)

 • Skøyteledning og adapter

 • Rettetang

 • Hårføner

 • Reservelader til iPhone

 

Diverse:

 • Gaver til vertsfamilie og velkomstfamilie

 • Skolebøker i norsk, fransk, historie og matte

 • Bilder av venner og familie

 • Adresser til venner og familie

   
THE UNITED STATES OF AMERICA

11.07.2012 @ 18:28 i Utveksling 2 kommentarer

Slenger inn en sang her, blir nok et ganske så langt innlegg.
 

Tenkte jeg kunne skrive litt her om hvor jeg skal i USA, om plassen, hvordan det er med papirarbeid +++
Nå er det ganske så mye papirarbeid og styr når man skal på utveksling, men jeg er faktisk utrolig overrasket over hvor lite det egentlig er. Jeg var forberedt på å få hauger meg papirer og hefter, og jeg har jo det for den saks skyld, men mye mindre enn forventet. Jeg har selv brukt mye fritid på papirarbeid, research, fylle ut nødvendige skjemaer og skrive/sende mailer med EF. Senest i dag var jeg på posthuset og fikk sendt avgårde noen visum-papirer til EF. Jeg er vel i grunn ferdig med det aller meste av papirarbeid, og venter bare i spenning nå til jeg kan dra ned til Oslo for å dra på intervju med ambassaden. Ellers har ting gått ganske smertefritt, og alt er på stell nå!

Jeg har altså da ikke fått vertsfamilie, men har fått plassering, IEC* og velkomstfamilie. Jeg er så heldig at jeg har blitt plassert i Santa Maria/Grover Beach i California(!!). Herreguuuud så gira jeg ble da jeg fant ut at jeg skal til Santa Maria, med tanke på at det er sommer hele året der nede. Kunne ikke havnet på en bedre plass! Santa Maria er 3 timer med bil unna både Los Angeles og San Fransisco, så får krysse fingere for at jeg får besøkt disse storbyene et par ganger før jeg drar hjem.

Ellers så skal jeg bo hos IEC'en* min den første tiden min i statene med mindre hun finner familie til meg før jeg drar. IEC'en* (også kjent som områderepresentant) min heter Kathy og det er hun og mannen hennes som skal sørge for at jeg har det bra der borte, at det ikke blir noen problemer og at alt går som det skal. Begge er vel rundt 50-60 år gammel, og de har 3 barn i 20-års alderen som ikke bor hjemme. De har også en katt og en hund, noe som ikke er noe problem for meg siden jeg elsker dyr. Kathy er visst nok en av de mest priviligerte områderepresentantene til EF som er i USA, og det er mange som ønsker å ha henne. Heldig som jeg er ville hun ha meg som "sin" student på grunn av diabetesen min. Jeg har Diabetes 1 og det har mannen hennes også, derfor ønsket hun å ha meg under hennes oppsyn. Lucky me ♥
Hvis det er sånn at jeg må bo der en stund før jeg får familie så skal jeg mest sannsynlig bo sammen med en japansk gutt som jeg ikke husker navnet på i farta. Kommer ikke til å bli så lenge, men må ærlig innrømme at jeg gruer meg littegran.Samme kvelden som jeg fikk vite plasseringen min fikk jeg også vite hvordan skole jeg skal gå på. Jeg skal gå på en kristen privatskole som visst nok skal være toppers!
"The school is St. Joseph's High School. They have several EF students attend each year - we had 7 there this year and already have 4 registrered for next year! The EF students love it because the school and students go out of their way to make the exchange students feel welcome and it's such a close knit community. They have great academic reputation and students of all faiths attend. They have several sports and club opportunities for Ingrid to get involved with too!" Sto det altså i mailen mamma fikk fra EF. Jeg gleder meg supermasse, og skolen skal visst nok være nyoppusset i tillegg, noe jeg kan lære meg å like altså! Ellers tror jeg kanskje jeg skal prøve meg på tennis der borte, jeg er IKKE noe lagspiller, så lagsport blir det neppe. Hvis jeg får mulighet til å holde på med hest der borte så tror jeg det også er noe jeg vil holde på med.
Åååååh, kan virkelig leve med denne skolen ja! Skikkelig amerikansk high school, håper de har high school-spirit da!
Go Knights!

Ellers så skal jeg prøve å oppdatere litt mer jevnlig og gi dere en update på hvordan det går!
Bare for å skryte over hvor jeg skal: her er litt bilder av Santa Maria/Grover Beach!
Får skikkelig Wisteria Lane-feeling av dette da!♥ SNAKKES!

Utvekslingsutfordring

06.06.2012 @ 11:49 i Utveksling 0 kommentarer

 Tenkte siden jeg ikke blogget i går og siden jeg har tid til å blogge nå så kan jeg hive inn en "Utvekslingsutfordring"!

Hvor skal du dra på Utveksling?
Jeg skal rett over dammen til U to the S to the A!

Hvilken organisasjon reiser du med?
Jeg reiser med EF, eller Education First. Fantastisk organisasjon med utrolig behjelpelige ansatte. 

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp? 
Jeg har egentlig ikke noen spesielle ønsker, bortsett fra i nærheten av Richland der tanten og onkelen min bor. Sånn egentlig er det uansett hvor jeg havner så lenge jeg liker familien, men hadde ikke sagt neitakk til New York, Washington, California eller Arizona. Men vi får vente og se.

Har du fått familie eller gjort stats-/regionsvalg?
Nei og nei. Jeg ville ikke ta verken stats- eller regionsvalg nemlig fordi jeg vil la alle mine muligheter være åpne slik at de kan finne den perfekte vertsfamilien for meg. Gleder meg masse til å kunne si "Jeg har fått familie!".

Skal du på forberedelsesleir?
Skal dessverre ikke på noe camp før utvekslingsåret, men tror jeg kommer til å være minst like forberedt på året mitt i utlandet som camp-deltagerne.

Hva gleder du deg mest til?
Gleder meg til absolutt alt! Oppholdet, møte familien, få nye venner, oppleve skikkelig amerikansk "school spirit", prom, homecoming++
Kunne fortsatt i det uendelige. Kommer til å bli the year of my dreams. 


Hva gruer du deg mest til?
Forlate familien min og vennene mine. Kommer garantert til å savne gamle rutiner etterhvert, jeg blir mest sannsynlig å legge på meg og det blir nok å komme dager hvor jeg angrer på at jeg dro. Men til tross for alt dette kommer jeg til å ha enda mer å glede meg til. Gruer meg også til jeg blir 18 og faktisk ikke har muligheten til å kunne ta min første lovlige øl. Høres ut som en alkoholiker da men er jo ganske stas her hjemme å kunne ta seg ei pils eller noe når man faktisk har fylt 18. Ellers blir det også litt kjipt og ikke kunne ta lappen med en gang du er 18.


Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?
Jeg driver ikke på med noe sport, og har ikke gjort det på mange år, bortsett fra ridning. Jeg kommer nok til å prøve meg på en eller annen sport der nede, men er enda usikker på hvordan. Kanskje vollyball, eller tennis, eller kanskje svømming? Hvem vet, kanskje jeg kan holde på med hest der nede. Det eneste jeg vet er at jeg ikke er noe spesielt glad eller flink i lagsport, så tror ikke jeg kommer til å starte med det.
Hva kommer du til å savne mest?
Som alle andre kommer jeg selvfølgelig til å savne familien min, vennene mine og gamle rutiner. Kommer også til å savne hjemmet mitt, friheten jeg har her hjemme, den lille byen min og god, gammeldags norsk mat.

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen?
Har ikke bestilt noe eller har noe i boks, men jeg krysser virkelig fingrene for at jeg greier å knø meg til Hawaii med bestevenninna mi.

Nevn fire steder du kunne tenke deg å besøke i landet ditt.
New York, sånn som alle andre, Hawaii, tanta og onkelen min i Richland og kanskje California.

Tror du dette blir et bra år? 
Dette året kommer til å bli mitt drømmeår! Året blir så bra som du gjør det til selv, og det kommer til å bli fantastisk, uansett. Kan virkelig ikke vente med å starte dette året.

 

To-do list

06.06.2012 @ 01:51 i Utveksling 0 kommentarer

Stjelt fra Silje

Generell
Informasjonsmøte med EF (04.06.12)
Ta den siste hepatitt vaksinen. (Er ikke sikkert jeg skal ta den.)
Sende inn alt av papirer som skal sendes til USA

Vertsfamilie
Få vertsfamilie.
Facetime/Skype med vertsfamilien.
Kjøpe gave til vertsfamilien.

Skole
Søke skoleplass for skoleåret 2012/2013.
Printe ut læreplanmål i norsk, historie, matte og fransk.
Sende inn karakterkortet for andre termin. (Om nødvendig)

Visum
Ordne et nytt pass.
Få DS-2019 i posten.
Bestille time på Ambassaden.
Ta passbilde som godkjennes av ambassaden.

Stipend
Skaffe forhåndsgodkjennelse på året fra skolen.
Søke stipend med lånekassen.

Annet
Rydde rommet mitt, og kaste det jeg ikke trenger.
Skaffe meg nytt bankkort.
Lage pakkeliste 
Lage månedesbudsjett 

Kommer garantert til å oppdatere denne etterhvert!


Fake a smile. Woop-woop alle elsker dårlige webcam-bilder. Beklager.

Avreisemøte

04.06.2012 @ 21:07 i Utveksling 8 kommentarer

Hei på dere!

I dag har jeg vært på avreisemøtet for EF-studenter som skal reise til utlandet året 2012/2013 med programmet High School Year Abroad.
Var kjempekoselige folk som holdt møtet og fikk svar på alle spørsmål jeg hadde. Lærte masse nytt og tok en hel haug med notater. Slike møter får deg virkelig til å innse at det ikke er lenge til man drar bort fra alt det gamle for å oppleve noe helt nytt. Det er faktisk bare 2 måneder +/- til jeg drar! Er kjempegira på alt sammen og er superstoka på å få familie og alt sånt.
 Har fått vite at det er stor sjangse for å havne en plass der det er mulig å drive på med ridning! Dette er fordi man som oftest havner på små plasser, og på små plasser er det gjerne rancher eller små staller rundt omkring. Ble kjempeførnøyd da jeg hørte det med tanke på at jeg aldri har holdt på med noen annen sport, og jeg er virkelig ikke en sportsperson. Så hvis jeg er heldig så kan jeg ta opp ridningen der borte. Ellers så gikk vi ganske fort igjennom møtet siden møteholderene ikke ville holde oss inne på grunn av det fine været, som det er veldig sjeldent at vi har. Har vært masse sol og ganske varmt ute i dag til en forandring.
 

Ellers så beklager jeg så mye for at jeg ikke har blogget, men skole-pc'en min har tullet seg helt til og jeg får ikke fjernet noe som heter trege taster, og jeg har prøvd seriøst ALT. Så har hatt store vanskeligheter med å fått blogget på grunn av det. Men fikk heldigvis liv i den gamle datamaskinen min, så kan blogge fra den.

Ellers så blir nok bloggingen bedre fremover og jeg beklager et litt kjedelig innlegg, menmen.
Nå skal jeg begynne å fikse litt på designet og lese gjennom alle EF-papirene mine og sørge for at alt er på stell.

 ♥SNAKKES

hits